Marskramer klimaatvitrine nov 27 2014 · 0 comments · ·

Microklimaatvitrine ‘De Marskramer’

‘De Marskramer’ Jheronimus Bosch ca. 1493

Voor Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam, heb in 2009 een grote aanpassing gemaakt in de presentatie van het laat 15e eeuwse schilderij van Jheronimus Bosch. Het schilderij was in het verleden in een donkere vitrine geplaats, waardoor dit paneel niet tot zijn recht kwam. Verder was deze beschermende maatregel volgens de huidige specificaties, een onvoldoende bescherming tegen klimaat wisselingen, waardoor schade aan het paneel zou kunnen ontstaan.

De vroegere 19e eeuwse lijst is gerestaureerd en voorbereid op het bevestigen van een Microklimaatvitrine. Nadat ik de microklimaatvitrine had aangebracht, was dit gevoelige paneel weer beschermd tegen vandalisme en klimaatwisselingen.

Klik op de afbeeldingen om te vergroten. Terug naar portfolio

nov 09 2014 · 0 comments · ·

Microklimaatvitrine ‘Toren van Babel’

‘Toren van Babel’ Pieter Breughel de oude ca. 1560

Voor Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam, heb ik in 2010 een oude klimaatvitrine uit de jaren 80, verwijderd en vervangen door een lichtere variant, en gebouwd volgens de huidige specificaties. Hiermee is het paneel goed beschermd en kunnen bezoekers van dichtbij de prachtige detaillering op het schilderij bewonderen.

Klik op de afbeeldingen om te vergroten. Terug naar portfolio