dec 22 2014 · 0 comments · ·

Koningssloep: Godinnen

In opdracht van Het Scheepvaart Museum Amsterdam, ben ik in 2014 begonnen aan de conservering en restauratie van alle vergulde ornamenten van de Koningssloep. Ik geef leiding aan een kleine groep collega Restauratoren, die samen met mij er hard aan werken om in 2015 de uit 1819 afkomstige sloep weer presentabel en vaarklaar te maken.

De godinnen die achter op de spiegel van het schip zijn gemonteerd, waren constructief redelijk instabiel en in het verleden meerdere malen over verguld. De twee godinnen kregen de zelfde behandeling als de grote beeldengroep op de voorzijde van de sloep.

Klik op de afbeeldingen om te vergroten. Terug naar portfolio

Klokkengroep: globedrager en twee bazuinblazers dec 21 2014 · 0 comments · ·

Klokkengroep: globedrager en twee bazuinblazers

Als multidisciplinair restauratie project, heb ik in 2013 als instellingsrestaurator bij de Rijksdienst Cultureel Erfgoed gewerkt aan de restauratie van een laat 18e eeuws Amsterdams staande horloge. Ik was verantwoordelijk voor de behandeling van de vergulde beeldengroep, welke door vele dikke lagen bronsverf was overschilderd. De Globedrager en twee Bazuinblazers zijn een integraal onderdeel van een het horloge welke is gemaakt door K. J. Andriese, Grouw.

Klik op de afbeeldingen om te vergroten. Terug naar portfolio